Review: Houten Arabische Speel Set

Zoals jullie weten ben ik altijd opzoek naar nieuwe spelletjes en materialen, die ik samen met de kids kan gebruiken op ons Arabische leer avontuur.

Nu stond al enige tijd op mijn diy lijstje het maken van een houten memory set. Dit omdat ik stiekem niet alleen verliefd was geworden op een zoveelste Pinterest foto, maar ook omdat we veel buiten leren en een papieren set dan sneller kapot gaat. Maar goed, je weet hoe dat gaat en zo vlogen de maanden voorbij en was ik het idee allang weer vergeten.

Je kunt je voorstellen hoe blij ik werd toen ik dit pareltje tegenkwam, wat betekende dat ik deze van mijn lijst kon afhalen. Zo leuk en mooi dat hij is geworden, wilde ik hem graag met jullie delen.

  

 Een memory game met eigen namen?
Dat ze tijdens de bestelling vroeg om de namen van mijn kinderen had ik verder niet zo bij stilgestaan. Misschien voor op het bezorgkaartje, wat natuurlijk al super schattig zou zijn dacht ik.

Niet alleen ik, maar ook mijn man waren super enthousiast bij het openen van het pakketje. Zo heeft ze aan de memory game de namen van onze jongens had toegevoegd, met daarbij een gepersonaliseerd bewaar tasje. Een super leuke verassing voor het hele gezin, waardoor we meteen konden beginnen met het ontleden van het schijfje waar zijn naam op stond!

Adam die met trots ‘zijn’ schijfjes in de lucht houdt.
Ontleden maar!

 

Aan alles gedacht
Bij het setje werd ook een houten leesplankje geleverd. Met jawel, alle letters van het alfabet gegraveerd met hun fonetische uitspraak. De maker had kunnen kiezen voor een plastic foldertje voor dezelfde letters maar bleef in haar prachtige thema met dit mooie leesplankje en haar stoffen opberg tasje.

In een huishouden waar we plastic speelgoed proberen te vermijden werd ik hier echt razend enthousiast van. Ideaal om tijdens het spelen de uitspraak mee te oefenen, maar ook om Adam te helpen om op de uitspraak te komen als hij even vastloopt. 

Het hele alfabet op een rijtje!

  

Daarnaast kan je het ook super gebruiken voor andere spelletjes omdat de structuur uitnodigt tot het verzinnen van verschillende variaties. We kregen er bijvoorbeeld 2 (enorm schattige) houten kameeltjes bij, en die kwamen goed van pas voor het eerste voorbeeld: welke Arabische letters hoor je bij djamaloen? Verzamel ze maar!

En zo konden we nog wel even doorgaan, super leuk en erg leerzaam voor zowel ouder als kind. Woordenschat als uitspraak. 

Tijdens het spelletje
Our motivation shelf of the month!

 

Je moet goed werk hebben verricht wil je op Adam’s ‘favo items’ van de maand komen. Dus uiteraard moest ik daar nog een mooie shot van maken. Nogmaals bedankt voor je prachtige werk!

Moge Allah je belonen voor je vakmanschap, opdat je veel huishoudens mag verblijden met je mooie speel materiaal.

Meer informatie of wil je bestellen? Ga naar:
http://decodesignnl.nl/spellen/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *