Masdjid Al-Haram Puzzel – Review + Giveaway!

Een nieuw initiatief, dus weer een nieuwe review! Nu mocht het geen toeval zijn dat mijn man en ik net iets te vaak klagen over speelgoed waar vooral cartoons opstaan, of zogenaamde superhelden. Een gemiste kans voor een mooi onderwerp of gesprek denk ik dan. 

Wij waren dan ook heel blij om dit keer een puzzel te zien die wat meer diepgang had, zonder dat hier gezichten aan te pas hoefde te komen. 


En happy me, ik mag er namens Kleine Moslims ook eentje weggeven!
(Scroll naar beneden voor de voorwaarden) 

 

 
  

Islamitische Praatplaat
De puzzel komt met een speciale praatplaat, waarin verschillende vragen worden gesteld aan het kind over de masjid al-haram, of elementen er omheen. Direct daaronder vind je vervolgens het antwoord met wat uitleg erbij.

Super tof, want niet elke ouder is het van nature gewend om spelen te combineren met leren over ons geloof. Dus dit zijn geweldige tools om gezinnen hierin te helpen een eerste stap te zetten.

Je kunt het natuurlijk ook gebruiken als inspiratie voor het openen van een gesprek, of rode lijn voor een activiteit die je eraan vast kunt plakken. Of gewoon als thee momentje waarin je als gezin rond de tafel zit en je kind al zijn vragen hierover kwijt kan.

 

 

 

Uitdagend genoeg 
Wat mij verraste aan de puzzel is dat de buitenlijnen nog best uitdagend zijn voor kinderen. De kleuren verlopen als het ware in elkaar, dus moet het kind (en ouder haha) goed opletten dat hij echt passend is.

Hier kwamen wij ook achter als gezin toen wij aan het einde van de puzzel (wat vaak het snelst hoort te gaan) de mist in gingen. Door de kleuren en aantal minaretten hadden wij onbewust een minaret ‘te vroeg’ opgebouwd op een plek waar hij helemaal niet hoorde.

Het resultaat? Enkele stukjes die over waren waar geen knoop aan vast te maken was. Super leuk want we moesten er echt als gezin achter komen waar het probleem vandaan kwam. Niet alleen leuk om spelend over de deen te leren, maar dus ook een puzzel waarin je niet zo makkelijk enkel de hoofden bij elkaar hoeft te zoeken.

 

 

  

Ik doe mee met de Win actie!
Wat moet ik doen?

-Volg de Facebook pagina van Kleine Moslims
-Tag 2 vrienden die je hem ook gunt
-Laat in de comments weten dat je meedoet!


Hem liever direct bestellen?
Dat kan via: 
https://www.kleinemoslims.nl/product/puzzel-masdjid-al-haram/

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *